• Direct hulp
  • Ik heb hulp nodig en ik ben ouder dan 18 jaar

Ik heb hulp nodig en ik ben ouder dan 18 jaar

Praat erover met iemand

Het kan goed zijn om je verhaal te delen met een vriend, een familielid of een buurman/ buurvrouw. Het praten met iemand in je omgeving is een belangrijke eerste stap. Vaak zijn er meer mensen bereid je te helpen dan je zelf denkt. Je kunt je hart luchten bij deze persoon, en je kunt vragen of hij of zij met je mee gaat naar een hulpinstantie.

Neem contact op met de huisarts

Heb je hulp nodig bij problemen met je gedrag of met je gevoel? Neemt dan contact op met de huisarts. De huisarts heeft een beroepsgeheim, dus je kunt daar alles bespreken. De huisarts kan beoordelen welke hulp wenselijk is en waar je hiervoor het beste terecht kunt.

Chat of bel met 113Online (bij zelfmoordgedachten)

Het is vaak niet eenvoudig om iemand te vertellen over je zelfmoordgedachten of -gevoelens. Misschien ben je bang dat iemand direct een oordeel over je heeft, dat iemand heel erg schrikt, of net doet alsof het allemaal niet zo erg is. Bij 113 kun je terecht voor een open gesprek waarbij je serieus genomen wordt en vrijuit kunt praten over wat je bezighoudt.113Online is 24/7 telefonisch te bereiken op 0900 0113. De crisis-chat is open op maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 22.30 uur en in het weekend van 12.00 uur tot 22.30 uur.

Directe nood? Neem contact op met de politie

Als er directe nood is, dan is er maar één mogelijkheid: bel 112, het landelijke alarmnummer. Dit nummer is alleen voor noodgevallen.

Deel deze pagina via:
Reageren

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond je niet precies wat je zocht?
Laat het ons weten.