• Direct hulp
  • Ik maak me zorgen om iemand en ik ben ouder dan 18 jaar

Ik maak me zorgen om iemand en ik ben ouder dan 18 jaar

Praat erover met iemand die je vertrouwt

Het kan goed zijn om eerst je verhaal te delen met een goede vriend, een familielid of een buurman/ buurvrouw. Het praten met iemand in je omgeving is een belangrijke stap voordat je gaat praten met degene waar je je zorgen over maakt. Vaak zijn er meer mensen bereid je te helpen dan je zelf denkt. Je kunt je hart luchten bij deze persoon en samen nadenken over een oplossing.

Praat met de persoon om wie het gaat en probeer er te zijn voor diegene

Door te praten met degene over wie je je zorgen maakt, kun je hem/ haar vertellen over je zorgen. Probeer samen een gesprek te hebben, je zorgen uit te spreken en je steun aan te bieden.

Chat of bel met 113Online (bij zelfmoordgedachten)

Wanneer je je zorgen maakt om iemand die je kent die met zelfmoordgedachten en – gevoelens rond loopt, kan je contact opnemen met 113. Je kunt bij hen terecht voor een open gesprek waarbij je serieus genomen wordt. 113Online is 24/7 telefonisch te bereiken op 0900 0113. De crisis-chat is open op maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 22.30 uur en in het weekend van 12.00 uur tot 22.30 uur.

Directe nood? Neem contact op met de politie

Als er directe nood is, dan is er maar één mogelijkheid: bel 112, het landelijke alarmnummer. Dit nummer is alleen voor noodgevallen.

Deel deze pagina via:
Reageren

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond je niet precies wat je zocht?
Laat het ons weten.