In behandeling, wat betekent dat?

Het kan zijn dat een hulpverlener, zoals een psychiater of een therapeut, tegen jou en je ouders heeft verteld dat je problemen hebt. Bedenk daarbij goed dat je niet de enige in de wereld bent die soms dingen moeilijk vindt. Het kan zelfs voor komen dat iemand meerdere problemen tegelijk heeft. Daarom hebben hulpverleners allerlei manieren ontwikkeld om hierbij te kunnen helpen.

Als je hulp krijgt bij de dingen die je moeilijk vindt ga je meestal naar een hulpverlener toe die opgeleid is om mensen met problemen te helpen. Dit wordt therapie genoemd. Dat betekent gewoon dat een volwassene je helpt om problemen aan te pakken en ervoor te zorgen dat je er minder last van hebt. Meestal praat je met zo’n hulpverlener of doe je oefeningen. Er zal vaak een serie gesprekken plaatsvinden.

Ook kan het zijn dat je het te moeilijk vindt om naar school te gaan en dat je meer hulp nodig hebt. Dan is het beter voor je dat je in dagbehandeling gaat bij een GGZ instelling. Je gaat daar naar een soort school en krijgt ook extra hulp en therapie. 
Soms zijn je problemen te groot en kan je even niet meer thuis wonen. Dan blijf je ook bij zo’n instelling slapen.

Bij alle problemen zijn er wel dingen die jij of anderen kunnen doen om je beter te laten voelen en het leven wat makkelijker te maken. Er zijn verschillende manieren waarop dat kan en waarvan onderzoekers hebben getest dat het echt helpt.

Wil je meer weten? Kijk dan ook eens bij Welke behandelingen zijn er?

Deel deze pagina via:
Reageren

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond je niet precies wat je zocht?
Laat het ons weten.