Vrije tijd

Weet jij nog een leuke vrijetijdsbesteding voor jongeren met een psychisch probleem? Laat het ons weten!

Op stap met de Autipas

De Autipas helpt jongeren met autisme om hun problemen op een makkelijke en duidelijke manier uit te kunnen leggen. De Autipas is een persoonlijke pas waarop, behalve jouw persoonsgegevens, ook de belangrijkste kenmerken van autisme worden uitgelegd. Omdat de kenmerken van autisme per persoon verschillen, kun je op de pas aanvinken welke kenmerken typerend zijn voor jou.

Meer informatie over de Autipas >>

 

Auti-Doe-Dagen

Op deze dagen worden families waar een of meerdere gezinsleden autisme hebben in de gelegenheid gesteld om ongestoord een dagje door te brengen in een pretpark of zwemparadijs. Speciaal voor kinderen met autisme wordt op de Auti-Doe-Dag het desbetreffende pretpark prikkelarm gemaakt en worden de medewerkers van het pretpark geïnstrueerd hoe met kinderen met autisme om te gaan. Daarnaast wordt het aantal bezoekers beperkt gehouden, zodat de wachttijden beperkt blijven. Ook de rest van het gezin komt op zulke dagen eens goed aan hun trekken, zo blijkt.

Meer informatie over de Auti-Doe-Dagen >>

 

Pedagogisch Centrum D'n Hoef

Kinderen met verschillende problemen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar kunnen naar D'n Hoef. Je kunt hierbij denken aan kinderen met ADHD, autisme, motorische problemen (lastig bewegen), dyslexie (problemen met lezen en schrijven), faalangst (vaak bang zij iets fout te doen), problemen in de omgang met anderen, kinderen met een verstandelijke beperking, kinderen die gepest worden of hoogbegaafdheid (heel erg slim) zijn. D'n Hoef biedt begeleiding met paarden om je zelfkennis en zelfvertrouwen te versterken. Daarnaast biedt D'n Hoef begeleiding op het gebied van huiswerk en naschoolse en vakantieopvang. Ook je ouders kunnen er terecht voor hulp.

Meer informatie over Pedagogisch Centrum D'n Hoef >>

 

BeActive

BeActive organiseert kampen en weekendopvang voor kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum, ADHD en/ of gedragsproblemen. Voorbeelden zijn: Center Parks weekenden, survivalweekenden, computerweekenden, bouwweekenden, voetbalweekenden en schilder- of schaakweekenden.

Meer informatie over BeActive >>

 

Camping 't Reestdal

Wil jij graag eens met het hele gezin op vakantie? Op camping 't Reestdal weten ze dat dit soms moeilijk is. Hier is er begrip voor jouw gezinssituatie. Op het overzichtelijke terrein is van alles te beleven voor jou maar ook voor de ouders en brusjes (broertjes en zusjes).

Meer informatie over Camping 't Reestdal >>

 

Stichting Wielewaal

Stichting Wielewaal organiseert vakanties, logeerweekenden en dagopvang (kinderthemaweken) voor kinderen en jongeren van 6 t/m 35 jaar met een beperking. Uitgangspunt is dat iedereen die wil ook daadwerkelijk mee kan, ongeacht de zwaarte van de handicap. Er zijn vakanties voor jongeren met een lichamelijke handicap, meervoudig complexe handicap en voor jongeren met ADHD, PDD-NOS of een andere stoornis in het autistisch spectrum. De vakanties, logeerweekenden en kinderthemaweken worden begeleid door enthousiaste vrijwilligers.

Meer informatie over Stichting Wielewaal >>

 

Stichting Xmotion

Stichting Xmotion organiseert actieve dagopvang, vakantieopvang en logeerweekenden voor jonge mensen met ADHD en/of autisme met normale verstandelijke vermogens. Onder andere paardrijweekenden, -dagen en -vakanties, skidagen en -vakanties, duikdagen, klimdagen, Ardennenoutdoor, Noordwijk strand.

Meer informatie over Stichting Xmotion >>

 

Een dagje uit met ADHD

Pretparken zijn een behoorlijke uitdaging voor mensen met ADHD. Sommige pretparken spelen daar op in, door ADHD'ers een handje te helpen. Pretparken stemmen hun beleid steeds vaker af op bezoekers met een beperking. Er is in 2013 meer rekening gehouden met bezoekers met autisme en ADHD. Dat concludeert Uitmetkorting.nl na een onderzoek bij de grootste Nederlandse dagattracties.

Meer informatie over Uitmetkorting >>

Deel deze pagina via: