Ouders en brusjesHet Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie heeft Brainwiki niet alleen ontwikkeld voor jongeren met een psychisch probleem. Ook de opvoeders (en broertjes en zusjes) kunnen hier terecht. De informatie op deze site is rechtstreeks afkomstig van de professional- en oudersite van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.  

Over het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie verbindt de wetenschap met de praktijk. Wij maken wetenschappelijk onderzoek toegankelijk voor zowel de professionals als de ouders en kinderen.

Praktisch bruikbare protocollen voor diagnostiek, behandeling met medicijnen en psychologische behandelvormen; op het oudergedeelte van de site vindt u alles op het gebied van de meestvoorkomende psychiatrische aandoeningen onder kinderen en tieners. De informatie op de 'Heb ik dat?!' pagina van Brainwiki is hiervan afgeleid.

Wij proberen up-to-date informatie aan te bieden en kijken hiervoor naar evidence-based onderzoek. Dat wil zeggen dat de informatie die wij aanbieden gebaseerd is op gedegen wetenschappelijke theorieën, ondersteund door recent onderzoek, de praktijkkennis van Nederlandse deskundigen en de ervaringskennis van ouders.

Deel deze pagina via: