• Boeken

Boeken

Algemeen Eetstoornissen
ADHD Forensische kinder- en jeugdpsychiatrie
Angst Gedragsstoornis
Autisme Psychose
Depressie Tics
Dwangstoornis Trauma en kindermishandeling

Algemeen

'Verboden voor ouders’ van Gijs Jansen

Waarom is er op school eigenlijk geen vak dat ‘leren leven’ heet? Waarom leer je als puber alles over wiskunde, Napoleon, voetwortelbeentjes en het naamwoordelijk gezegde, maar vertelt niemand je iets over gedachten, gevoelens en dat ingewikkelde superdrukke leven van je? Waarom bestaan er zoveel boeken over jou, maar is er niets voor jou?

'Verboden voor ouders' als boek bestellen bij Bol.com

'Verboden voor ouders' als Ebook bestellen bij Bol.com

 

'Hoe overleef ik mezelf’ van Francine Oomen

De puberteit, hoe voelt dat eigenlijk? Jij verandert, maar doen je ouders dat ook? Of denken ze nog steeds dat je een kleuter bent? Wat doe je als je ouders het er niet mee eens zijn dat je graffiti spuit, een piercing laat zetten en eigenwijs bent? En wat doe je als je gepest wordt, terwijl je wilt dat iedereen je bewondert?

'Hoe overleef ik mezelf' als boek bestellen bij Bol.com

 

'Gestoord' van Roos Geerse en Wouter Kusters

Wat betekent het als je moeder schizofreen is? Of dat een klasgenootje autistisch is? Gestoord, een nieuw stripboek met daarbij begrijpelijke teksten over allerlei psychische aandoeningen legt dat uit.

 

ADHD

‘Ik en mijn ADHD’ van Blake Taylor

Blake is van jongs af aan hyperactief, impulsief en snel afgeleid. Toen Blake vijf jaar was en probeerde zijn jongere zusje uit haar kinderstoel te duwen, vermoedde zijn moeder voor het eerst dat Blake ADHD had.

'Ik weet hoe het voelt als je moeder echt kwaad wordt omdat jij leuk in de tuin met een katapult kiezels aan het schieten bent en er per ongeluk een dwars door de glazen schuifdeur gaat.Of dat je vriendje niet opbelt om samen te gaan fietsen, terwijl hij het had beloofd.
En raad eens: je bent niet de enige!'

'Ik en mijn ADHD' als boek bestellen bij Bol.com

 

‘In mijn kop staat alles op zijn hoofd’ van Sylvia van den Heede

De 13-jarige Fee is druk, zowel van binnen als van buiten. Omdat ze veel gedachten in haar hoofd heeft, vindt ze dat het tijd is om een boek te schrijven over haar leven, Ze vertelt vol overgave en zelfspot in de ik-vorm over haar belevenissen en problemen op school en thuis.
Om die problemen sturen haar ouders haar naar een psychiater. Fee geneert zich daarvoor. Is ze gek? Ze begrijpt het allemaal niet zo. Langzaam maar zeker wordt zowel haar als de lezer duidelijk dat ze ADHD heeft, iets waar ze zelf nog nooit van gehoord heeft.

 

'ADDaisy’ van Tirtsa Ehrlich

Daisy is negen jaar en zit in groep 4. Ze is in groep 4 blijven zitten omdat ze niet zo goed mee kon komen. In het boek vertelt ze waarom het niet lukte om goed op te letten en legt ze uit wat ADD is. Ook geeft ze haar ’10-tips-hoe-om-te-gaan-met-ADD’.

'Addaisy' als boek bestellen bij Bol.com

 

'ADDavid’ van Tirtsa Ehrlich

David is elf jaar en zit in groep 6. In groep 4 is hij blijven zitten omdat hij niet zo goed mee kon komen. In het boek vertelt hij waarom het niet lukte om goed op te letten en legt hij uit wat ADD is. Ook geeft hij zijn ’10-tips-hoe-om-te-gaan-met-ADD’.

'ADDavid' als boek bestellen bij Bol.com

 

Alle honden hebben ADHD’ en ‘Alle katten hebben Asperger’ van Kathy Hoopmann

Ontroerend, vol humor en informatie. ADHD en het Syndroom van Asperger worden op een andere, verfrissende manier benaderd, in vergelijking met dieren.

'Alle honden hebben ADHD' als boek bestellen bij Bol.com

'Alle katten hebben Asperger' als boek bestellen bij Bol.com

 

Ken jij nog een goed boek over ADHD? Stuur ons een mailtje en wij zetten het op de lijst.

 

Angst

'Bang Mannetje' van Mathilde Stein en Mies van Hout

Bang Mannetje is voor alles bang. Bang om uitgelachen te worden, bang voor spoken en bang om de straat op te gaan in zijn lievelings-bloemenbroek. De Toverboom kan hem helpen om wat minder bang te worden, maar dan moet hij wel door het Wilde Woeste Woud heen om er te komen.

'Bang mannetje' als boek bestellen bij Bol.com

 

‘Ik sterf 1000 doden’ van Victoria Farkas

Minou (14) heeft faalangst en niet zo’n beetje ook. Iedere keer als ze een boekbespreking moet houden of gymles heeft, sterft ze duizend doden. Zo omschrijft Minou haar faalangst. Ze probeert het voor iedereen verborgen te houden, ook voor haar twee beste vriendinnen Hanneke en Fadoua.
Als ze erachter komen dat Minou fantastisch kan zingen, geven Hanneke en Fadoua haar, als verrassing, op om auditie te doen voor Idols. Hoewel de auditie pas over een paar maanden is, maakt Minou zich daar nu al iedere dag druk over en is ze er helemaal niet blij mee.

'Ik sterf 1000 doden' bestellen bij Bol.com

'Ik sterf 1000 doden' als Ebook bestellen bij Bol.com

 

‘Pim de Leeuwentemmer’ van Cristina Kadmon

Voor Pim gaat er niets boven een logeerpartij bij tante Lies. Maar op een dag gebeurt er iets wat hem vreselijk aan het schrikken maakt. Aan de rand van het bos ziet hij een echte leeuw!
's Nachts kan Pim niet slapen omdat hij de hele tijd aan de grote leeuw moet denken. Gelukkig helpt tante Lies hem over zijn angst heen. De volgende dag is het Pim die ervoor zorgt dat de leeuw weer veilig teruggaat naar de dierentuin.

'Pim de leeuwentemmer' als boek bestellen bij Bol.com

 

'Isolatie’ van Kees Peerdeman

Boek overKeesPeerdeman zijnangststoornis in de omgeving van het West-Friese platteland. Grafische en strip-achtige vorm.

'Wat kun je doen als je teveel piekert' van Dawn Huebner

Als je het gevoel hebt dat niks je meer helpt bij je bange gevoel of bij het piekeren, kun je het stappenplan uit dit boek gebruiken. Aan de hand van tekenopdrachten en andere oefeningen helpt het je om je over je angsten heen te zetten.

'Wat kun je doen als je teveel piekert' als boek bestellen bij Bol.com

 

'Als je steeds bang bent' van Mere Vos

Alle kinderen, en ook alle volwassenen, zijn wel eens bang of angstig. Dat is heel normaal en ook heel nuttig; angst waarschuwt ons voor gevaarlijke dingen. Maar soms zijn we bang voor dingen die niet echt gevaarlijk zijn. Vaak is dit niet zo erg en gaat het vanzelf over. Maar soms gaat de angst niet zomaar over en ga je je door je angst anders gedragen dan je eerst deed. We noemen dit dan: een angststoornis. Dit boek gaat over kinderen die een angststoornis hebben.

'Als je steeds bang bent' als boek bestellen bij Bol.com

'Als je steeds bang bent' als eboek bestellen bij Bol.com


Ken jij nog een goed boek over angst? Stuur ons een mailtje en wij zetten het op de lijst.

 

 

Autisme

‘Alleen met mijn wereld’ van Wessel Broekhuis

Wessel Broekhuis is 16 jaar. Net als alle jongeren zoekt hij naar zijn identiteit en de grenzen van wat hij wil en kan. Wessel is ook autistisch. Hij ontwikkelt zich van een angstige en schuwe jongen die prikkels vermijdt tot iemand met een eigen vriendenkring die metalconcerten bezoekt - het toppunt van prikkels.
De ontwikkeling van Wessel Broekhuis dwingt respect af. Hij is niet gaan somberen en heeft zijn autisme overwonnen. Schrijven is zijn passie en met prachtige verhalen laat hij zien hoe hij zijn leven heeft vormgegeven.

'Alleen met mijn wereld' als boek bestellen bij Bol.com

'Alleen met mijn wereld' als Ebook bestellen bij Bol.com

 

‘Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht’ van Mark Haddon

Christopher is 15 en heeft het syndroom van Asperger, een vorm van autisme. Hij weet veel van wiskunde maar weinig van mensen. Hij houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij houdt niet van de kleuren geel en bruin en wil niet aangeraakt worden.
Christopher is in zijn eentje nog nooit verder geweest dan het einde van de straat. Maar waneer blijkt dat de hond van de buurvrouw is vermoord, gaat hij op onderzoek uit. Hij begint aan een indrukwekkende reis die zijn veilige bestaan volledig overhoop gooit.

'Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht' als boek bestellen bij Bol.com

 

'De Autisme Survivalgids' van Luc Descamps en Maaike Devos

De Autisme Survivalgids is voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Het bestaat uit tips die je kunnen helpen in een bepaalde situatie. Bijvoorbeeld naar school gaan. Elk hoofdstuk begint met uitleg over hoe situaties ervaren worden. Daarna volgen er beschrijvingen over hoe een situatie prettig kan verlopen voor iemand met autisme. En als laatstestaan er tips.

'De autisme survivalgids' als boek bestellen bij Bol.com

 

'Ik en autisme' van Nathalie van Kordelaar

Ieder kind is uniek en dus ook ieder kind met een autisme spectrum stoornis. In dit interactieve boek kunnen kinderen en jongeren met autisme meer over 'hun' autisme vertellen door aan te geven welke informatie bij hen past. De opdrachten, tips en spelletjes kunnen samen met een meelezer uitgevoerd worden. Autisme uit zich bij iedereen op een andere manier, dat komt in dit boek duidelijk naar voren.

'Ik en autisme' als boek bestellen bij Bol.com

 

Ken jij nog een goed boek over autisme? Stuur ons een mailtjeen wij zetten het op de lijst.

 

Depressie

'Ik was veertien en depressief’ van Mathilde Monaque

Op veertienjarige leeftijd ondergaat Mathilde Monaque een depressie die gepaard gaat met een ernstige vorm van anorexia. Ze moet zelfs opgenomen worden op de jongerenafdeling in het ziekenhuis. Wanneer ze de depressie overwonnen heeft besluit ze haar verhaal op te schrijven.

'Ik was veertien en depressief' als boek bestellen bij Bol.com

 

'Doorzetten' van Linda Fontijn en Angelique Boter

Sanna is al een tijdje niet meer vrolijk en dat kan verschillende redenen hebben: oma is overleden, papa zat overspannen thuis en ze is verhuisd naar België. Haar ouders vinden dat ze moet doorzetten, maar wat ze ook probeert, het helpt niet.

'Doorzetten' bestellen bij Bol.com

 

'De genezing van de krekel' van Toon Tellegen

Op een dag voelt de krekel zich somber. De dieren doen er alles aan om het sombere gevoel te verdrijven uit het hoofd van de krekel. Het duurt een hele tijd voor de krekel zich weer beter voelt.

'De genezing van de krekel' als boek bestellen bij Bol.com

'De genezing van de krekel' als Ebook bestellen bij Bol.com

 

'Als je nergens meer zin in hebt’ van Mere Vos

Niet alleen volwassenen kunnen depressief zijn, maar ook kinderen. Dat is wat anders dan je af en toe een beetje somber of verdrietig voelen. Depressie is een ziekte, al zie je dat niet altijd aan de buitenkant.Misschien ken jij wel een kind in je omgeving dat een depressie heeft, of ben jij zelf depressief. Dit boekje helpt je beter te begrijpen wat een depressie precies is en heel belangrijk: wat je eraan kunt doen.

'Als je nergens meer zin in hebt' als boek bestellen bij Bol.com

 

'En Prozac is mijn paracetamol' van Charlie Bee

Als Charlie 14 jaar is besluiten haar ouders te scheiden.Twee jaar later krijgt Charlie te horen dat zij een depressie heeft. Met alle gevolgen die daar bij horen. Ze krijgt medicijnen. Bezoekt een psycholoog. En wordt uiteindelijk opgenomen in een kliniek. Op het moment dat ze een afscheidsbrief schrijft beseft ze dat ze geen afscheid wil nemen van personen die haar dierbaar zijn. Dit zorgt voor verandering. Ze begint aan een lange klim omhoog.In het boek "En prozac is mijn paracetamol" schrijft Charlie haar eigen verhaal. Ze schrijftover haar panierkaanvallen, dat zezichzelf snijdt en een zelfmoordpoging die ze gedaan heeft.Het boek is uitgeven in een versie voor jongeren. De jongerenversie makkelijk leesbaar.

'En Prozac is mijn paracetamol' als boek bestellen bij Bol.com

'En Prozac is mijn paracetamol' als Ebook bestellen bij Bol.com

 

'Verloren' van Milou van der Horst

Verhaal over de twee vriendinnen Lieke en Demi. Lieke heeft veel problemen. Aan het begin van het boek raakt ze spoorloos verdwenen en ze laat een briefje achter. Demi is ontzettend ongerust en verdrietig om haar vriendin.

'Verloren' als boek bestellen bij Bol.com

 

'Dit is geen dagboek' van Erna Sassen

Een paar jaar na het overlijden van zijn moeder wordt de 16-jarige Boudewijn ‘ziek’. Hij is totaal apathisch en komt zijn bed niet meer uit. Zijn vader stelt hem voor de keuze: ‘Vanaf nu schrijf je elke dag een stukje in dit schrift en je luistert elke dag naar tenminste één van deze cd’s. Zo niet, dan laat ik je opnemen.’
Bou begint met forse tegenzin aan zijn ‘strafwerk’, maar gaandeweg blijkt het schrijven een uitlaatklep.

'Dit is geen dagboek' als boek bestellen bij Bol.com

'Dit is geen dagboek' als Eboek bestellen bij Bol.com

 

Ken jij nog een goed boek over depressie? Stuur ons een mailtjeen wij zetten het op de lijst.

 

Dwangstoornis

Bedwing je dwang Werkboek'Bedwing je dwang Werkboek' van Lidewij Wolters, Else de Haan en Corine Pauw

Met het werkboek Bedwing je dwang gericht op kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar kunnen kinderen en ouders onder begeleiding van hun therapeut zelf aan de slag om hun dwanghandelingen en dwanggedachten onder controle te krijgen. Het bevat eenvoudige uitleg over hun probleem en veel praktische oefeningen. De humoristische illustraties en heldere vormgeving motiveren het kind en geven gespreksstof.

'Bedwing je dwang Werkboek' als boek bestellen bij Bol.com

 

'Een dictator in m'n kop' van Joe Wells

Ben je wel eens bang geweest voor bacteriën op een deurkruk? Tel je thuis wel eens de traptreden? Stap je liever niet op de randen van stoeptegels?
Joe Wells heeft vanaf zijn negende last van dwanggedachten en dwanghandelingen. In de volksmond heet dit een dwangneurose, in vaktaal een obsessieve-compulsieve stoornis (OCS). Op zijn zestiende schreef Joe Wells dit informatieve boek. Hij beschrijft hoe zijn probleem begon, hoe het zijn functioneren thuis en op school beïnvloedde en hoe behandelingen met cognitieve gedragstherapie en medicatie hebben geholpen.

'Een dictator in m'n kop' als boek bestellen bij Bol.com

 

'Slaaf van mijn gedachten' van Marte van Santen

De journaliste Marte heeft veel gepraat met mensen met dwang. In dit boek worden de verhalen vertelt van verschillende mensen. Over hun leven,maar ookover hun behandelingen in een ziekenhuis.

'Slaaf van mijn gedachten' als boek bestellen bij Bol.com

'Slaaf van mijn gedachten' als Ebook bestellen bij Bol.com

 

'Moeten & moed' van Véronique Poll en Nynke Mulder

In dit boek staat informatie over wat een dwangstoornis nou precies is. Ook staan er 25 persoonlijke verhalen in van mensen die zelf een dwangstoornis hebben of een partner, ouder of kind hebben met een dwangstoornis.

'Moeten & moed' als boek bestellen bij Bol.com

'Moeten & moed' als Ebook bestellen bij Bol.com

 

Ken jij nog een goed boek over dwangstoornis? Stuur ons een mailtje en wij zetten het op de lijst.

 

Eetstoornissen

'Mijn allerliefste vijand’ van Milou van der Horst

'Zo Femke, hoe is het?' vraagt de dokter.
'Goed,' zeg ik. Hij kijkt vragend naar mama. Ze heeft tranen in haar ogen.
'Slecht,' zegt ze schor.
Zie je, stom kind? Je maakt haar verdrietig! galmt het door mijn hoofd.
Ik ga op de weegschaal. 29,8 kilo. Yes! Weer anderhalve kilo eraf sinds vorige week.

'Mijn allerliefste vijand' als boek bestellen bij Bol.com

'Mijn allerliefste vijand' als Ebook bestellen bij Bol.com

 

‘Het meisje in mijn hoofd’ van Sophie van Gelder

Nette ziet het niet meer zitten. Ze voelt zich vreselijk eenzaam. Ze is pas vijftien, maar de tijd dat ze jong en zorgeloos was lijkt haar eeuwen geleden. Op school wordt ze geplaagd, haar vriendinnen raakt ze langzamerhand kwijt.
Als ze merkt hoe gemakkelijk het is om af te vallen, besluit ze de touwtjes zelf weer in handen te nemen. Ze gaat sporten, steeds minder eten en stukje bij beetje neemt de anorexia het van haar over. Als ze nog maar 38 kilo weegt wordt ze opgenomen in het ziekenhuis.

'Het meisje in mijn hoofd' als boek bestellen bij Bol.com

 

'Ik ben Alice' van Jan Simoen en Alice Dupont

Dit boek gaat over Alice. Ze zit in haar examenjaar. Alice voelt zich dom en maakt zich zorgen over haar leven na de middelbare school. Alice heeft anorexia nervosa. In het boek lees je over de therapie die zij doorloopt. Het is geschreven vanuitAlice, je leest over haar gedachten en emoties.

'Ik ben Alice' als boek bestellen bij Bol.com

'Ik ben Alice' als Ebook bestellen bij Bol.com

 

'Vrijheid' van Milou van der Horst

Milou van der Horst schreef drie boeken die elkaar opvolgen. Vrijheid is het laatste deel. Het verhaal gaat over Femke. Ze heeft een eetstoornis. Ze heeft hiervoor geen behandeling meer. Femke gaat naar Spanje om paardentherapie te volgen. Ze hoopt dat die therapie haar gaat helpen om beter contact te kunnen leggen met vrienden. In Spanje krijgt Femkeeen zware week. Als je het boek leest krijg je een duidelijk beeld van wat Femke doormaakt.

'Vrijheid' als Eboek bestellen bij Bol.com

 

'De overgewicht survivalgids' van Annik Simons

De overgewicht survivalgids is geschreven voor kinderen met overgewicht. Er wordt uitgelegd wat overgewicht is en wat obesitas is. Je leest persoonlijke verhalen van anderen en welke gevoelens je erbij kunt hebben als je overgewicht hebt. Er staat wat je zelf kunt doen als je overgewicht hebt en je kan een plan maken om een gezond gewicht te krijgen.

'De overgewicht survivalgids' als boek bestellen bij Bol.com

 

'Overgewicht' van Janine Amos

Jim lijdt aan overgewicht. Op school kan hij bij het sporten niet meekomen met zijn leeftijdgenoten. Hierdoor wordt Jim verdrietig en dan gaat hij juist meer eten. Het verhaal van Jim legt uit wat voor veranderingen er nodig zijn om tot een gezond gewicht te komen. Hij moet bijvoorbeeld zijn levensstijl aanpassen. Ook wordt er verteld wat familie en vrienden kunnen doen om hem te helpen.

'Overgewicht' als boek bestellen bij Bol.com

 

'Vet!' Inger Boxsem

Het aantal kinderen met overgewicht is in twintig jaar tijd verdubbeld. Ze lopen gezondheidsrisico's, hebben minder zelfvertrouwen en worden vaker gepest. In Vet! komen deze kinderen aan het woord. Ze praten over gepest worden, het genot van een bak ijs, de gymles en hun hobby's. Soms maken ze zich zorgen over hun overgewicht, soms doen hun ouders dat. Alle kinderen gingen de strijd aan met hun gewicht. Uit de rake en innemende portretten wordt duidelijk dat het obesitasprobleem veel complexer is dan te veel eten, en niet alleen opgelost wordt wanneer ouders wat vaker néé zeggen.

'Vet!' als boek bestellen bij Bol.com

 

'Lucas, het komt dik in orde' vanEls Vercruysse

Een motiverend prentenboek over een jongen die worstelt met overgewicht. Met achter in het boek nuttige informatie voor ouders en leerkrachten die meer willen weten over obesitas, overgewicht, gezonde voeding en beweging.

'Lucas, het komt dik in orde' bestellen bij Bol.com

 

'De duivel op mijn schouder'van Marieke de Winter

Het boek is geschreven door de nu achttienjarige Marieke. Het is samengesteld uithaar verhalen die zij op een weblog voor haar familie en vrienden bijhield. Ze is benaderd door een uitgever en nu hoopt ze dat ze met haar verhaal andere mensen kan helpen.Marieke beschrijft hoe ze op jonge leeftijd al met haar gewicht bezig was enhoe haar opname in een kliniek haar geholpen heeft.

'De duivel op mijn schouder' als boek bestellen bij Bol.com

 

'Lijnen is stom!' van Michèle Haagmans
Karlijn is tien jaar en vindt zichzelf te dik. Ze vergelijkt zichzelf met haar dunne, lange vriendin en gaat lijnen. Maar ze vindt het moeilijk om het lijnen vol te houden en voelt zich rot als het niet lukt om niet te snoepen. Haar moeder is psycholoog en legt haar uit dat iedereen een andere vorm lichaam heeft en dat het belangrijk is om gezond te eten.

'Lijnen is stom!' als boek bestellen bij Bol.com

 

Ken jij nog een goed boek over eetstoornissen? Stuur ons een mailtje en wij zetten het op de lijst.

 

Forensische kinder- en jeugdpsychiatrie

'Rotjongens. Het leven in de jeugdgevangenis.' van Bibi Dumon Tak

Vier 'rotjongens'die in een jeugdgevangenis zitten vertelden hun verhaal aan de schrijfster van het boek. De gesprekken vonden plaats in de inrichtingen waar de jongeren verbleven en daarna, toen de jongeren weer thuis waren. In het boek lees je hun verhaal en ervaringen.

'Rotjongens. Het leven in de jeugdgevangenis' als boek bestellen bij Bol.com

'Rotjongens. Het leven in de jeugdgevangenis' als Ebook bestellen bij Bol.com

 

Ken jij nog een goed boek over forensische kinder- en jeugdpsychiatrie? Stuur ons een mailtje en wij zetten het op de lijst.

 

Gedragsstoornis

'Ik besta!' van B. Bartels

Politieberichten, sms'jes, krantekoppen, gedachten en gesprekken vertellen het verhaal van Stan, een jongen met gedragsproblemen. Langzaam wordt onthuld wat Stan precies gedaan heeft.

'Ik besta!' als boek bestellen bij Bol.com

 

Rambam Ramla...De boze bui van Reinette Montsma

Dit boek kan ouders, kinderen en anderen ondersteunen in het omgaan met boze buien. Ook Leon heeft een boze bui. Uit zijn mond komen allerlei rare woorden en zijn benen schoppen tegen de muur, deur en alles wat ze tegenkomen. De boze bui heet Rambam Ramla...

'Rambam Ramla...De boze bui' bestellen bij Bol.com

 

Ken jij nog een goed boek over een gedragsstoornis? Stuur ons een mailtje en wij zetten het op de lijst.

 

Psychose

‘Zo gek nog niet’ van Bea De Rouck

Voor wie psychotisch is, wordt het leven soms één chaos. Maar de chaos is er óók voor de omgeving: voor ouders, familieleden en vrienden.
Wat is psychose? Kun je iemand die psychotisch is overtuigen als een opname nodig is? Kunnen drugs psychose in de hand werken? Wat zijn de symptomen van schizofrenie? Hoe verloopt de behandeling? Psychotisch zijn, hoe voelt dat? Doorleefde getuigenissen en heldere toelichtingen van de auteur scheppen een duidelijk beeld van wat psychose is.

'Zo gek nog niet' als boek bestellen bij Bol.com

 

Psychosen bij adolescenten‘Psychosen bij adolescenten’ van Annemiek Kuijer

Dit boek geeft uitleg over psychosen bij jongeren. Het beschrijft wat een psychose precies is en bespreekt hoe het je leven en het leven van de mensen om je heen kan veranderen. Er staat ook in welke behandelingen er zijn voor psychoses. Er worden veel voorbeelden gegeven, waardoor het boek ook goed leesbaar is voor jongeren.

'Psychosen bij adolescenten' als boek bestellen bij Bol.com

'Psychosen bij adolescenten' als Ebook bestellen bij Bol.com

 

Ken jij nog een goed boek over psychose? Stuur ons een mailtje en wij zetten het op de lijst.

 

Tics

‘Heb ik dat? Over Tourette enzo’ van Janneke Helling – van Rheenen

'Heb ik dat?!' waren Julians (8 jaar) woorden toen de diagnose gesteld werd. Hij sprak het uit met een mengeling van nieuwsgierigheid en afschuw: nog meer ellende.
Hij had ook al de diagnose PDD-nos gehad. 'Maar wat is dat dan eigenlijk precies?' was zijn volgende vraag. En die bleek niet zo eenvoudig te beantwoorden. Het was moeilijk informatie te vinden en informatie voor kinderen bleek een nog groter probleem.

'Heb ik dat?' als boek bestellen bij Bol.com

 

‘De Gilles de la Tourette Survivalgids‘ - Annick Beyers en Erik Buelens

Heb jij last van tics? Maak jij rare geluidjes of vervelende bewegingen? Kun je de geluidjes en bewegingen - die tics dus - niet tegenhouden, hoe hard je ook probeert? Vinden je klasgenootjes en vrienden je soms ‘raar’? Dan is dit boekje zeker iets voor jou. Want als je het syndroom Gilles de la Tourette hebt, dan heb je tics. Deze 'tics survivalgids' helpt je om er beter mee om te gaan. De gids is mede samengesteld door neuroloog Dr. Chris van der Linden en kinderpsychiater Dr. Pieter Hoekstra en de Vlaamse vereniging Gilles de la Tourette.

'De Gilles de la Tourette Survivalgids' als boek bestellen bij Bol.com

 

Ken jij nog een goed boek over tics? Stuur ons een mailtje en wij zetten het op de lijst.

 

Trauma en kindermishandeling

‘Blauwe plekken’ van Anke de Vries

Volgens haar moeder doet Judith een heleboel fout, terwijl ze toch zo haar best doet om haar moeder te helpen met de verzorging van haar kleine broertje. Maar desondanks wordt haar moeder vaak driftig en dan slaat ze Judith. Judith weet niet waarom en even later heeft haar moeder er ook weer spijt van.Soms is het zo erg dat ze thuis moet blijven omdat iedereen de blauwe plekken kan zien. Tot haar verbazing nodigt op een dag Michiel, een klasgenoot, haar bij hem thuis uit. Daar is het gezellig. Maar thuis wordt het alleen maar erger. Judith weet niet wat ze moet doen.

'Blauwe plekken' als boek bestellen bij Bol.com

 

'Luna' van Eefje Nijssen

Op een dag wordt Luna aangerand door een onbekende man.. Ze maakt kennis met de politiewereld, maar ook met het traject daarna: de emotionele impact, het sociale en het psychologische aspect komen aan bod. Het verhaal wordt verteld door Luna zelf. Het laat zien hoe een kind een aanranding kan ervaren. Het boek is bedoeld voor kinderen die slachtoffer werden, maar kan ook een bron van informatie zijn voor ouders, leerkrachten en hulpverleners.

'Luna' bestellen bij Bol.com

 

Ken jij nog een goed boek over trauma en kindermishandeling? Stuur ons een mailtje en wij zetten het op de lijst.
Deel deze pagina via:
Reageren

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond je niet precies wat je zocht?
Laat het ons weten.