Home   ›   Over Brainwiki

Over Brainwiki

Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie - logo
Brainwiki is gemaakt door het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Deze landelijke organisatie zorgt ervoor dat behandelaars, ouders, jongeren, gemeenten en scholen betrouwbare kennis over psychische problemen hebben. Zodat kinderen en jongeren met zulke problemen de beste behandeling krijgen.
Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie - logo

Op deze site plaatsen wij wetenschappelijke informatie over psychische problemen en over wat daarbij helpt. Met wetenschappelijk bedoelen we: door wetenschappers onderzocht. Dat onderzoek houdt in dat wetenschappers verschillende manieren van hulp aan jongeren met psychische problemen vergelijken. Zo kunnen de wetenschappers achterhalen wat voor nu het beste werkt.

Helaas is nog lang niet alles goed onderzocht. Er zou jou best iets kunnen helpen, wat wij nog niet op deze site hebben gezet. En van de hulp die wel onderzocht is, heeft alles voor- en nadelen.

Laat dus aan je behandelaar weten wat jij van je behandeling vindt en wat je allemaal voelt (bijwerkingen bijvoorbeeld) – en laat het ons weten! Met elkaar weten we dan steeds meer.

Terug naar boven

Aan de ontwikkeling en doorontwikkeling van Brainwiki hebben altijd jongeren bijgedragen. Ook denken jongeren mee over wat er nodig is in de jeugd-ggz. Daarvoor is er De Vraagbaak. Dit onderzoekspanel bestaat uit een grote groep jongeren en jongvolwassenen, en verzamelt ervaringskennis over mentale gezondheid, psychische kwetsbaarheden en behandeling in de jeugd-ggz en ggz voor jongvolwassenen. Jongeren en jongvolwassenen van 16-30 jaar kunnen zich opgeven voor De Vraagbaak.

Ook meedenken over de ggz voor jongeren en jongvolwassenen? Join the team!

Terug naar boven

Contact

Bellen?

Je kunt ons telefonisch bereiken via 030 – 22 70 415.

Mailen?

Of je stuurt ons een email via: info@kenniscentrum-kjp.nl

Of een brief op de post?

Een brief sturen kan natuurlijk ook:
Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie
Churchilllaan 11
3527 GV Utrecht

Kinderpostzegels Logo

De eerste versie van Brainwiki.nl is tot stand gekomen met de steun van Stichting Kinderpostzegels Nederland.

Direct hulp nodig?