Jij!

Je bent terecht gekomen in een dokterswereld. Dokters denken in termen van ziekte, stoornis, behandeling. Dat doen ze om jou goed te kunnen begrijpen, om je goed te kunnen helpen. Om gemakkelijk met collega's te kunnen overleggen. Ook wetenschappelijk onderzoek wordt zo mogelijk.

Jij voelt je niet ziek, waarschijnlijk. Jij voelt je niet 'gestoord'. Wel is het goed om hulp te kunnen krijgen bij dingen die moeilijk zijn of waar je minder goed in bent. Bijvoorbeeld als er tegenslag is in je leven, wanneer er nare dingen gebeuren of als je uit balans bent.

Zoek steun bij positieve mensen, ouders, vrienden, een leraar, een trainer, een tante of oom. En praat over je problemen. Zo kan je door een moeilijke tijd heen komen.

Maar vergeet vooral niet dat je ook goede kanten hebt. Blijf dingen doen waar je goed in bent, die je leuk vindt. Doe dat regelmatig. Iedereen heeft wel iets: een hobby, een sport, iets wat je interesseert. De een kan goed tekenen, een ander houdt van muziek of kan goed met dieren omgaan. Hierdoor gaat het probleem niet weg, maar het kan je wel helpen om de dokterswereld even te vergeten!

Deel deze pagina via: