Psychiatrie, wat is dat?

Kinder- en jeugdpsychiatrie is een woord dat met dokters en ziekenhuizen te maken heeft. Een kinderpsychiater is een dokter die doorgeleerd heeft om kinderen en jongeren die problemen hebben te helpen. Wat voor soort problemen? Daar kun je hier van alles over lezen, en hier staat hoe die hulp eruit kan zien.

Een kinder- en jeugdpsychiater is een dokter. Hij kan goed bekijken hoe dingen van je lichaam en je hersenen te maken hebben met hoe je je voelt, hoe je bent en hoe je doet. Het bijzondere is dat niet alleen jij, maar ook de mensen om je heen, je ouders, je vrienden, school, leerkrachten, de buurt waarin je woont, invloed hebben op jou. Ook daar kijken de mensen die in de kinderpsychiatrie werken naar. Dat doen ze door met jou en de mensen om je heen te praten, te overleggen. Soms gebruiken ze ook tests.

Je gaat niet voor je lol naar een kinderpsychiater of naar de jeugd GGz. Er is iets aan de hand, dingen moeten anders, beter worden. Je bent tenslotte nog jong, er kan nog heel veel veranderen. Gelukkig maar!

Deel deze pagina via: