Home   ›   Medicatie en bijwerkingen    ›    Medicijnen en Ramadan

Medicijnen en Ramadan

De Ramadan is een belangrijke maand voor alle moslims. Veel moslims vasten tijdens de Ramadan. Hoe zit dat als je medicijnen hebt?

De regel is dat iemand die medicijnen slikt, niet mee hoeft te doen aan het vasten. Maar wat wil je zelf? Als je toch al niet blij bent met de medicijnen, dan vind je het meedoen aan het vasten misschien een goede reden om te stoppen. Of vind je het vasten niet zo zinvol? Dan kan het gebruik van medicijnen juist een reden zijn om niet te hoeven vasten. En wat is de mening van je ouders? Als zij het belangrijk vinden dat je vast, doe je misschien wel ‘alsof’.

Wat is wijsheid? Je kunt je psychiater vragen om advies. Kinder- en jeugdpsychiaters hebben begrip voor jouw leven en denken graag met je mee om een oplossing te vinden. Misschien dat je je medicijnen wel op een ander tijdstip kan innemen tijdens de Ramadan. Maar als je klachten erger kunnen worden, kan je psychiater je afraden om te stoppen met je medicijnen.

Wat je ook besluit, stop niet met medicijnen zonder overlegd te hebben met degene die ze heeft voorgeschreven. Afhankelijk van welk medicijn je gebruikt, zou dat vervelend kunnen uitpakken.

Direct hulp nodig?